SI TE REKUPEROSH FILE TE NDRYSHEM TE FSHIRE GABIMISHT

Duke u përpjekur për të liruar hapësirën në memorien smartphonit tuaj keni fshire pa dashje disa foto? Mos e humbni shpresën, nuk është thënë ende fjala e fundit!

Nëse pjesa e tij e memories e cila kishte pritur dosjet që keni fshirë nuk ka qenë overwritten, që ende nuk është pushtuar nga të dhëna të tjera, ju ende keni shpresë për rikthim. Gjithcka qe ju duhet të bëni është te instaloni një software qe rekuperon të dhënat dhe nje scan hard drive,duhet te keni gjithashtu microSD,hard disc o pajisjen në të cilën ishin të ruajtur dosjet që keni fshirë gabimisht: me pak fat, mund te jeni në gjendje të rikeni të dhënat tuaja, të paktën pjesërisht,te pakten per te reduktuar dëmet e shkaktuara nga pakujdesia tuaj.

E di, gjithashtu, se në qoftë se ju përdorni një shërbim të ruajtjes cloud si Dropbox apo iCloud Drive, ju mund tentoni nepermjet sherbimit të backup të përfshira në këtë të fundit. Për këtë, ne do të merremi me të në pjesën e fundit të tutorial, tani le të përqëndrohemi software “tradicionale” dhe të shohim se si të përfitojnë prej tyre në Windows, MacOS dhe Linux. Pac fat!

PhotoRec / TestDisk (Windows / Mac / Linux)

Nëse keni nevojë të rimerrni file te humbur nga një hard disk, një USB ose një kartë SD, ju duhet ti referoheni PhotoRec http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk_Download . Në qoftë se nuk kishe dëgjuar për të, ai është një software i lirë dhe që mund të rekuperohen shumë lloje të dosjeve – imazhe, video, dokumente etj – Në disa klikime. Kjo është në përputhje me të gjitha sistemet operative të mëdha kompjuterike: Windows, MacOS dhe Linux dhe nuk kërkon procedura të lodhshme e instalimit për t’u përdorur. Ai çiftëzohet me TestDisk, një software i lirë që ju lejon të rekuperoni partizione te humbur dhe të bëjë disqe bootable që nuk jane me: është shumë efektive, por në këtë moment nuk duhet të na shërbejë. le te hyjme ne veprim

Për të shkarkuar PhotoRec (dhe TestDisk) në PC tuaj, lidhuni me faqen e internetit të programit dhe klikoni mbi llojin qe i korespondon sistemit operativ të instaluar në kompjuterin tuaj (zgjidhni “windows”, pavarësisht nëse ju përdorni një version 32 o 64-bit të Windows).pasi ta shkarkoni, hapni arkivin zip që përmban PhotoRec dhe TestDisk, estratojm përmbajtjen në një dosje sipas deshires e kliko te  qphotorec_win.exe.Recupero dati

Në dritaren që hapet, zgjero menu e vendosur në krye dhe zgjidhni njësine  nga e cila keni ndërmend të rekuperoni të dhënat. Pastaj klikoni në partizionin kryesor e pastaj file formats për të zgjedhur file që ju dëshironi për të tërhequr.

Pastaj shenojme te opzioni Whole dhe FAT / NTFS / HFS + / ReiserFS, klikoni butonin Browse dhe zgjidhni dosjen ku PhotoRec duhet të ruaj file. Së fundi, shtyn butonin Kërko, dhe presim që ajo të përfundojë rikuperimin e dosjeve të fshira , të cilat vene automatikisht në dosjen e zgjedhur më parë.

Shënim: Në MacOS dhe Linux, PhotoRec është transportuar pa grafike. Nëse dëshironi të zbuloni se si të përdorni terminalin, ndiqni udhëzimet e siguruara në këtë faqe Web.

Nje tjeter software eshte edhe Recuva me ane te te cilit mund te rekuperoni foto,video,arkiva te ngjeshur,per te cilin do flasim nje here tjeter.

 

 

Un pensiero riguardo “SI TE REKUPEROSH FILE TE NDRYSHEM TE FSHIRE GABIMISHT

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *